Časi, ko smo prekopirali kakšno uspešno marketinško zamisel, jo nekoliko prilagodili svoji ponudbi in jo poslali na trg so minili.

“Marketing je vse in vse je marketing!”
Regis McKenna, marketinški guru

Žal pa marketing velikokrat napačno enačimo z oglaševanjem, saj je oglaševanje le delček marketinga. Velikokrat si že pri naročilu marketinške kampanje, napačno predstavljamo kaj bomo dobili in kakšne rezultate sploh lahko pričakujemo.

Danes, ko je večji del marketinga zgrajen na krilih informacijske tehnologije (Interneta) imamo precej lažji dostop do strank, a hkrati to od nas zahteva, da moramo biti zato izvirnejši, kreativnejši in predvsem unikatni. Imeti moramo dober marketinški fokus, saj ni več dovolj, da potencialne stranke povprek “bombardiramo” z našimi oglasi, ampak da jim ponudimo zanj res koristne informacije o našem izdelku ali storitvi in jim “dokažemo” da oni resnično potrebujejo ta naš izdelek ali storitev. Pritigniti moramo strankino pozornost in ustvariti takšno željo ter potrebo po našem izdelku oz. storitvi, da se stranka z veseljem odloči za nakup.

Kaj je marketing?

Marketing je le izbira pravih in skrbno načrtovanih marketinških pristopov za doseganje ciljev, glede na finančni vložek, ki smo ga pripravljeni investirati.

Razlika med dobrim marketingom in slabim marketingom je v resnici le končni rezultat, ki je odvisen od tega, če smo naš izdelek oziroma storitev dobro prodali. No, v praksi je razlika tudi v “denarnici” in v našem občutku zadovoljstva!

Več o dobrih praksah uspešnega marketinga pa sledi v nadaljevanju.