“Vaša spletna stran bo prva na Google!”

V kolikor ste lastnik spletne strani ste verjetno to obljubo že velikokrat slišali.

Na trgu je namreč precej ponudnikov za optimizacijo spletnih strani in nekateri od njih obljubljajo prav nemogoče rezultate. Pri odločitvi, komu zaupati optimizacijo spletne strani, morate biti zato pazljivi in hkrati realni, saj enostavno ne moremo pričakovati, da bomo vsi na prvih mestih najbolj popularnih iskalnikov.
Obljube, da boste v nekaj dneh na prvi strani teh iskalnikov, kljub močni konkurenci, so skoraj znanstvena fantastika. V kolikor nasedete takšnih obljubam in vložite v to še zajeten kup denarja, potem lahko tudi pričakujete, da z rezultatom morda ne boste zadovoljni in ste »kupili meglo«.

Zavedati se morate, da je optimizacija spletnega mesta dolgotrajen postopek, ki se praktično nikoli ne konča, saj je potrebno spremljati konkurenco, upoštevati nove zahteve in trende iskalnikov ter vedeti, da je vsako spletno mesto individualni projekt ter da so lahko prvi vidni rezultati uspešne optimizacije vidni šele po preteku par mesecev.

Stroški optimizacije se lahko zato precej razlikujejo, saj so odvisni od samega števila spletnih strani, števila in priljubljenosti ključnih besed, naše konkurence ter trajanja in metod pri optimizaciji.

Najprej pa kaj sploh je optimizacija?

Kaj je spletna optimizacija (SEO)?

Namen optimizacije spletnih strani je vsekakor višja pozicija med najdenimi rezultati v iskalnikih, povečanje obiska spletne strani, posledično pa seveda rast prihodkov in pozitivnih pričakovanj.

V praksi je tako, da se med najdenimi rezultati v iskalnikih na prvih strani opravi cca. 80 % klikov, na drugi strani pa le še slabih 20 % in tako dalje.

Optimizacija spletni strani (SEO) je precej široka tema. Zaradi stalnega spreminjanja algoritmov iskalnikov pa kakšne posebne formule za uspeh ni, saj se faktorji, ki vplivajo na pozicijo spletnih strani na iskalnikih nenehno spreminjajo in dodajajo.

Z optimizacijo spletnih strani namreč lahko dosežemo veliko več, kot bi sicer z namenskim oglaševanjem, zato optimizacije vsekakor ne smemo podcenjevati, hkrati pa moramo vedeti komu zaupati ta postopek in kakšne realne rezultate glede na vložek sploh lahko pričakujemo.

Trenutno ni komentarjev.